Πάιατ: Προτεραιότητα η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάκαμψη

Πάιατ: Προτεραιότητα η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάκαμψη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε αυτή τη φάση -ευτυχώς με την υγειονομική κρίση πίσω μας- κορυφαία προτεραιότητα της πρεσβείας μας αποτελεί το να εστιάσουμε στην υποστήριξη της ταχείας επιστροφής της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρέσβης των HΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο νέο κτίριο της περιφέρειας, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι, «ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έρθω τώρα, τον Ιούλιο, στη Θεσσαλονίκη, αφενός για να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη, ώστε να τον συγχαρώ προσωπικά για την εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μιας παγκόσμιας πρόκλησης, αφετέρου για να κάνουμε έναν απολογισμό της διετούς εξαιρετικά επιτυχημένης θητείας του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη».

«Αυτά τα δυο χρόνια ήταν μια εξαιρετικά δυναμική περίοδος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που σήμερα είναι στο καλύτερο σημείο τους από ποτέ. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει ειδικά στη Μακεδονία, με τη ΔΕΘ του 2018, με την ισχυρή αναβάθμιση των αμυντικών μας σχέσεων μέσω της χρήσης του λιμανιού, αλλά και με την οικονομική συνεργασία, μέσω των επενδύσεων σημαντικών αμερικανικών εταιριών στην περιοχή», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Πάιατ έχουμε ήδη πολύ σημαντικό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που δε σταμάτησε ούτε στην περίοδο της πανδημίας. «Μια σειρά από τέτοιες επενδύσεις, που ήδη υλοποιούνται θα επισκεφτώ στην παραμονή μου εδώ. Δυο κορυφαίες εταιρίες, η Cisco και η Pfizer, ήδη ήρθαν στη Θεσσαλονίκη αναγνωρίζοντας την αξία του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της Θεσσαλονίκης ως πλατφόρμα για να εισέλθουν στη μεγάλη αγορά των δυτικών Βαλκανίων».

«Στόχος μας στην Πρεσβεία, αφήνοντας πίσω την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι να επικεντρωθούμε στην υποστήριξη της Ελλάδας για ταχεία επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και σ’ αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι αμερικανικές εταιρίες και επενδυτές. Και κέντρο των επενδύσεων είναι η Βόρεια Ελλάδα, αφού η Μακεδονία είναι η ισχυρή πύλη για μια αγορά 30 εκατομμυρίων πολιτών των δυτικών Βαλκανίων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τον κ. Τζιτζικώστα και δε θα αφήσουμε την πανδημία να μας σταματήσει», κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή