The Telegraph: Η Βρετανία δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την εξασφάλιση εμβολίων

The Telegraph: Η Βρετανία δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την εξασφάλιση εμβολίων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διανομή εμβολίων με σκοπό την πρόληψη των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, διότι ανησυχεί πως θα έχει μεγάλες και δαπανηρές καθυστερήσεις στην εξασφάλιση των δόσεων των εμβολίων που θα χρειαστεί, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ειδοποιηθεί για την απόφαση του Λονδίνου σήμερα Παρασκευή, κατά τις πηγές του βρετανικού μέσου.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα εκτιμάται πως πρότεινε η χώρα να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για την ένταξή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διότι δεν έλαβε «επαρκείς εγγυήσεις» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει τον αριθμό των δόσεων των εμβολίων που χρειάζεται έγκαιρα, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διανομή και αξιοποίηση ενός δυνητικά επιτυχούς εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά έως και έξι μήνες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα καταγράφεται μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, κατά τους οποίους οι δύο πλευρές είχαν αρχίσει συνομιλίες για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εντασσόταν στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή