Για πρώτη φορά η Batwoman θα είναι μαύρη

Για πρώτη φορά η Batwoman θα είναι μαύρη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζαβίσια Λέσλι θα γίνει η πρώτη μαύρη ηθοποιός που θα υποδυθεί τη θρυλική Batwoman όταν αρχίσει η προβολή της δεύτερης σεζόν της σειράς στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Για όλα τα μικρά μαύρα κορίτσια που ονειρεύονται να γίνουν μια μέρα σούπερ ηρωίδες… είναι εφικτό», έγραψε η ηθοποιός στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που θα είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που θα υποδυθεί τον εμβληματικό ρόλο της Batwoman στην τηλεόραση, και ως αμφίφυλη γυναίκα αισθάνομαι τιμή που θα πάρω μέρος σε αυτό το πρωτοποριακό σόου, που ανοίγει νέους δρόμους για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», δήλωσε η Λέσλι. Η Ράιαν Γουάιλντερ, δηλαδή ο χαρακτήρας της μπατγούμαν που θα υποδυθεί η Τζαβίσια Λέσλι, είναι λεσβία, όπως ήταν και και στην πρώτη σεζόν. Η ηθοποιός Ρούμπι Ρόουζ, η οποία είχε υποδυθεί την μπατγούμαν την πρώτη σεζόν, υποδέχθηκε ενθουσιωδώς την επιλογή της Λέσλι για τον ρόλο, γράφοντας στο Instagram ότι αισθάνεται «πολύ χαρούμενη που θα υποδυθεί μια εκπληκτική μαύρη γυναίκα, την Batwoman».

Ο χαρακτήρας της Ράιαν Γουάιλντερ δεν μοιάζει ιδιαίτερα με τον χαρακτήρα της Κέιτ Κέιν, δηλαδή της Batwoman κατά την πρώτη σεζόν του σόου, πέρα από το ότι και οι δύο είναι λεσβίες. Η σειρά «Batwoman» για την τηλεόραση είναι η πρώτη με υπερήρωες στην οποία ο βασικός χαρακτήρας είναι ομοφυλόφιλος. Στη νέα σεζόν, η Ράιαν είναι «μια γυναίκα που δεν έχει κανέναν δίπλα της, επί χρόνια μετέφερε παράνομα ναρκωτικά από χώρα σε χώρα και επί χρόνια έκρυβε τον πόνο της πίσω από κακές συνήθειες», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η εταιρεία παραγωγής. Η Ράιαν παρουσιάζεται να ζει στο βαν της μαζί με ένα φυτό. «Ενα κορίτσι που θα έκλεβε ένα μπουκάλι γάλα για να ταΐσει μια αδέσποτη γάτα αλλά που θα μπορούσε επίσης να σε σκοτώσει με γυμνά χέρια, η Ράιαν είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος μαχητή: με φοβερά προσόντα και πολύ απείθαρχη. Ανοιχτά λεσβία. Αθλητική. Ωμή. Παθιασμένη. Επιρρεπής στα λάθη. Και σε καμία περίπτωση το στερεότυπο που έχουμε για ένα Αμερικανό ήρωα». Σε μια εποχή κατά την οποία φαίνεται πως αρχίζουν να αμφισβητούνται έντονα τα σεξουαλικά και φυλετικά στερεότυπα, η νέα σειρά αν μη τι άλλο προσπαθεί να ασπαστεί το πνεύμα της εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή