Κορωνοϊός: 29 νέα κρούσματα στον Προμαχώνα

Κορωνοϊός: 29 νέα κρούσματα στον Προμαχώνα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά τον εντοπισμό 29 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 29 τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και βγήκαν θετικοί. 

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας ήδη έχει κλείσει τα σύνορα προς τη Σερβία και δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και άλλες βαλκανικές χώρες, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα. 

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 50 νέα κρουσμάτα του κορωνοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων τα 27 εισαγόμενα. Τα νέα αυτά κρούσματα σε συνδυασμό με το πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο των βαλκανικών χωρών, η αύξηση των σποραδικών κρουσμάτων και στο εσωτερικό της χώρας και τα φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους φορείς που δεν αποκλείουν να ληφθούν τα επόμενα 24ωρα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», χθες, σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες και εμπλεκόμενοι φορείς και στην οποία εξετάστηκαν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, υπήρξαν εισηγήσεις ακόμα και να κλείσουν τα χερσαία σύνορα της χώρας. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε ότι ίσως ακόμα δεν είναι η ώρα για μία τέτοια ενέργεια. 

Οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι και από τις εικόνες συνωστισμού χωρίς τη λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων πολιτών. Οπως ανέφερε στην «Κ» στελεχος του ΕΟΔΥ, ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό δεν πέρασαν από έλεγχο στις πύλες εισόδου και είναι πιθανόν ασυμπτωματικοί, σε συνάρτηση με τη χαλάρωση των μέτρων εκεί όπου αυτοί θα παραθερίσουν, μπορεί να δημιουργήσουν τοπικούς «σπινθήρες» κορωνοϊού που εφόσον επεκταθούν ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή