Αποκλειστικό «Κ»: Η στιγμή που εμποδίζεται η σύλληψη διαδηλωτή στα επεισόδια (βίντεο)

Αποκλειστικό «Κ»: Η στιγμή που εμποδίζεται η σύλληψη διαδηλωτή στα επεισόδια (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές παρενέργειες εξακολουθούν να προκαλούν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,  που σημειώθηκαν χθες στο περιθώριο της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ένα από τα θέματα που πυροδότησαν συζητήσεις αφορά σε χθεσινοβραδινή ανάρτηση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΕΦΕΑΑ) στο Facebook. Σ’ αυτήν οι συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών κατήγγειλαν επί λέξει ότι «αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του μάλιστα το σωματείο διευκρίνισε ότι διαθέτει στον ένστολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ «το νομικό οπλοστάσιό του για την απόδοση τυχόν ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Στο θέμα απάντησε με σημερινή, σκληρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την καταγγελία του ΣΕΦΕΑΑ «ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα». Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο αξιωματικός που -σύμφωνα με την καταγγελία- παρενέβη και απέτρεψε τη σύλληψη είχε διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια στελεχών του κόμματος.

Αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Η «Κ» εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο έχει αποτυπωθεί μέρος από τη σκηνή που πυροδότησε την αντιπαράθεση. Σ’ αυτό ανδρες με τα πολιτικά απεικονίζονται εν μέσω γενικευμένης αναταραχής να παρεμβαίνουν κατά τη στιγμή της προσαγωγής ενός διαδηλωτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή