«Το Δώρο» της Διώνης και της Κατερίνας

«Το Δώρο» της Διώνης και της Κατερίνας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διώνη είναι ένας σκύλος από τους αμέτρητους που έχουν κακοποιηθεί στην ελληνική επικράτεια, με την ελληνική επαρχία να αποτελεί ως γνωστόν τόπο μαρτυρίου για τα ζώα συντροφιάς. Το 2011 βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά, πυροβολημένη στο πόδι και χτυπημένη σε όλο της το σώμα, σε κεντρικό σημείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Παρέμενε για ώρες αβοήθητη.

Η Διώνη όμως, αν και μαχαιρωμένη και πυροβολημένη από ανθρώπινο χέρι, διασώθηκε και από ανθρώπινο χέρι. Συγκεκριμένα διασώθηκε από τα χέρια της Κατερίνας Παπαποστόλου, μιας εκπαιδευτικού που κατάφερε να κάνει μάθημα με τα σκυλιά της στην τάξη και να προάγει ένα νέο μοντέλο φιλοζωικής παιδείας. Σήμερα είναι πρωταγωνίστρια παιδικών (και όχι μόνο) βιβλίων και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μαζί με την κηδεμόνα της για να πει την ιστορία της και το όραμά της σε παιδιά –εξάλλου ήταν ο λόγος για να ιδρυθούν οι Ζω.Ε.Σ., οι Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων–, για να μην υπάρξει ποτέ ξανά καμία άλλη Διώνη.

Γι’ αυτό, τον Νοέμβριο του 2017 η Κατερίνα Παπαποστόλου προχώρησε στην έκδοση της πρώτης αυτοβιογραφίας σκύλου στην Ελλάδα με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού με τίτλο «Το Δώρο».

«Ποια είναι η Διώνη τελικά; Πού πάει και πού μας πάει; Από το παλάτι των Ονείρων στο Δάσος των Ευχών και από κει στη μεγάλη πόλη. Ζωή σαν παραμύθι; Οχι! Ζωή αληθινή. Ζωή που είναι Δώρο. Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου. Τι βλέπεις; Τι νιώθεις; Αυτή είναι η ζωή τους. Μη γελιέσαι. Κόλαση. Ομως, πώς είναι να ξαναστέκεσαι στα πόδια σου αφήνοντας τη ζωή σου στα χέρια μιας νεράιδας; Ζώα που διδάσκουν, ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, ένας σκύλος που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, μια νέα εποχή που μόλις ξεκινά. Ενα βιβλίο μάθημα ζωής. Μια ειλικρινής μαρτυρία για την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, της θέλησης για ζωή, της χαράς του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης. Της πίστης πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά…», αυτό είναι «Το Δώρο» της Διώνης και της Κατερίνας για παιδιά και ενήλικες. Είναι ένα βιβλίο που δίνει φωνή σε όλα τα ζώα που κακοποιήθηκαν, που τους στέρησαν το δικαίωμα στη ζωή, που δεν βρέθηκε ποτέ στον δρόμο τους καμία Κατερίνα να τα σώσει. Ενα βιβλίο-σύμβολο της μάχης του καλού και του κακού, ένα βιβλίο-κραυγή με αποδέκτες παιδιά που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον.

* Η κ. Σταματίνα Σταματάκου είναι δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή