Ανήλικη με κορωνοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Ανήλικη με κορωνοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε σε παιδική κατασκήνωση σε περιοχή της Χαλκιδικής όταν ένα κορίτσι διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, το 15χρονο κορίτσι από τη Βέροια φιλοξενήθηκε σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου. 

Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση. 

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. Ωτσόσο είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Στην ανακοίνωση της κατασκήνωσης αναφέρεται ότι εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού.

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο ανήλικα παιδιά από τη Βέροια που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, πρόκειται για ένα 11χρονο και ένα 5χρονο, Ρομά και τα δύο, η υγεία των οποίων βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά φέρουν ήπια συμπτώματα και η εικόνα της υγείας τους δεν παρουσιάζει ανησυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ thestival.gr, Voria.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή