Σε βαρύ κλίμα η κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως στην Πόλη (φωτογραφίες)

Σε βαρύ κλίμα η κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως στην Πόλη (φωτογραφίες)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορώντας μάσκες, με ευλάβεια αλλά και θλίψη, στον απόηχο της είδησης ότι η Αγία Σοφία μετατρέπεται πλέον σε τζαμί, οι λιγοστοί Ελληνες της Πόλης – αλλά και άλλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι άλλων εθνικοτήτων – παρακολούθησαν σήμερα την πρωινή Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πύλη Αδριανουπόλεως στην Πόλη, της οποίας προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος, τέλεσε τη χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Ηρακλή Jinjolava, κληρικού Γεωργιανής καταγωγής.

Σε βαρύ κλίμα η κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως στην Πόλη (φωτογραφίες)-1

«Εν κατανύξει και χαρά τελούμεν σήμερον εις τον ιστορικόν ιερόν ναόν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της Πύλης Αδριανουπόλεως την εις Πρεσβύτερον χειροτονίαν σου. Εν τω προσώπω σου, η Γεωργιανή παροικία της Πόλεώς μας αποκτά τον μόνιμον ιερέα της, σάρκα εκ της σαρκός της, και ούτως αρχίζει μία νέα περίοδος εις την ζωήν της. Είναι μεγάλη ευλογία και ιδιαίτερον προνόμιον διά σε, να ανήκης από της σήμερον εις τον ιερόν κλήρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίον είναι πιστός φύλαξ της Παραδόσεως των Πατέρων, των Αγίων και των Μαρτύρων της πίστεως, της φιλοθείας και φιλανθρωπίας της Ορθοδοξίας», τόνισε ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, πριν την χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου.

Σε βαρύ κλίμα η κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως στην Πόλη (φωτογραφίες)-2

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην λιπαρά μόρφωση και την θεολογική κατάρτιση, στην γλωσσομάθεια, στην σεμνότητα και το εκκλησιαστικό φρόνημα και ήθος του νέου Πρεσβυτέρου, που, όπως είπε, εγγυώνται μίαν χριστοπρεπή και καρποτόκον διακονίαν της Εκκλησίας.

Σε βαρύ κλίμα η κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως στην Πόλη (φωτογραφίες)-3

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή