Κίνα: Οκτώ «εισαγόμενα» κρούσματα της COVID-19 σε ένα 24ωρο

Κίνα: Οκτώ «εισαγόμενα» κρούσματα της COVID-19 σε ένα 24ωρο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, όλα «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει επτά «εισαγόμενα» κρούσματα.

Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, κατά την ίδια πηγή.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για τον εντοπισμό έξι ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, από πέντε την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Άλλοι 14 άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ακόμη 320 ασθενείς, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 θανάτους επί συνόλου 83.602 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή