Το Βαρούλκο στην ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα»

Το Βαρούλκο στην ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να παρέχεις τραπέζια δίπλα (δηλαδή όχι δίπλα, αλλά σχεδόν πάνω) στη θάλασσα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για ένα εστιατόριο. Στην περίπτωση του Varoulko Seaside όμως η τοποθεσία έρχεται δεύτερη στα πλεονεκτήματα, πρώτο είναι πάντα το φαγητό του Λευτέρη Λαζάρου. Τώρα που άνοιξε και η ανακαινισμένη ταράτσα του- τρως και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ιστιοπλοϊκό- το εστιατόριο μας δίνει κι άλλους λόγους να κάνουμε αυτό το γευστικό ταξίδι. Πρόσφατα, το εστιατόριο αποτέλεσε σταθμό για το μεγάλο ταξίδι που έκανε το δίδυμο των Βρετανών κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρόμπ Μπράιντον. Στη νέα τους ταινία ακολουθούν την διαδρομή του Οδυσσέα και επισκέπτονται την Ελλάδα και τα εστιατόριά της.

Το Βαρούλκο στην ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα»-1

Δελφοί, Αθήνα, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπήλαιο Δυρού, Πύλος, Στάγειρα, Χαλκιδική είναι κάποιες από τις στάσεις τους στη διαδρομή αυτή που εξερευνά τον πολιτισμό μας μέσα από τη μουσική, τις τέχνες, τη γαστρονομία. Η ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα» ( Τhe trip to Greece) που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους, παρουσιάζει μετάξύ άλλων τον Λευτέρη Λαζάρου μέσα στην κουζίνα να ετοιμάζει μια σειρά από τα δημοφιλέστερα πιάτα του, όπως η αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ και λάιμ, οι γαρίδες σε σάλτσα κρασιού με σκόρδο και μαϊντανό, το κομψοτέχνημα του ταρτάρ μπαρμπούνι, ένα ωραίο μελωμένο κριθαράκι με γαρίδες, κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα.

Το Βαρούλκο στην ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα»-2

Τα επιδόρπια με το εξεζητημένο σερβίρισμα που έχουμε συνηθίσει στο εστιατόριο και τα οποία δοκίμασαν οι πρωταγωνιστές ήταν μπακλαβάς με κρέμα πορτοκάλι, μους φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένο φύλλο αλλά και μια πυκνή γκανάς κεράσι, μους φιστίκι Αιγίνης, σιρόπι ιβίσκου και παγωτό καϊμάκι. Στο βιβλίο επισκεπτών που διατηρεί το αστεροφορεμένο Varoulko Seaside υπάρχει πια αφιέρωση του Στιβ Κούγκαν. Καλοτάξιδη η ταινία. Εμείς θα τα πούμε στο πλοίο, δηλαδή στην ταράτσα του, με θέα την αθηναϊκή ριβιέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή