Ανακοίνωση του Λιμενικού για τα τουρκικά αλιευτικά

Ανακοίνωση του Λιμενικού για τα τουρκικά αλιευτικά

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις για την παρουσία τουρκικών αλιευτικών ανοικτά της Μυκόνου δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως τονίζει «με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με νπροορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ναναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων».

Τα εν λόγω σκάφη -σύμφωνα με το Λιμενικό- κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια».

«Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων», καταλήγει το Λ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή