Απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου

Απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Πέτσας: «Καμπάνα» προειδοποίησης

Εν τω μεταξύ, «καμπάνα» προειδοποίησης χαρακτήρισε εκ νέου την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ζητήθηκε να εξεταστεί η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη να μπει «φρένο» στον εφησυχασμό. Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν έφυγε αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα επικίνδυνα φαινόμενα χαλάρωσης. 

Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου

Αναφερόμενος στον Προμαχώνα, είπε πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Προανήγγειλε δε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα, καθώς και ότι ενισχύονται οι έλεγχοι στις εισόδους από την Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, σημείωσε ότι ξεκινά η απευθείας σύνδεση με τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου και με τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου.

Τόνισε δε πως, ανάλογα με επιδημιολογική εξέλιξη σε χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τέλος Ιουλίου με την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων για τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Διαβάστε επίσης:

Το όριο συναγερμού για ορφανά κρούσματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή