Τζόνσον: Μένουμε Βρετανία και φοράμε μάσκες

Τζόνσον: Μένουμε Βρετανία και φοράμε μάσκες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προτιμήσουν τη χώρα τους για διακοπές αντί να φύγουν για το εξωτερικό κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, συνιστώντας παράλληλα τη χρήση μάσκας στα καταστήματα της χώρας.

Ο κ. Τζόνσον, του οποίου ο πατέρας ήρθε προ ημερών στο Πήλιο για διακοπές, είπε τη Δευτέρα ότι «είναι μια σπουδαία χρονιά για τον κόσμο να κάνει διακοπές χωρίς να φύγει. Η χώρα αυτή έχει τη μοναδική ευλογία να διαθέτει φανταστικά μέρη για διακοπές, κι εγώ σίγουρα αυτό θα επιλέξω,» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Προφανώς εφόσον οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό, τότε είναι τελείως δικό τους θέμα και το κατανοώ απολύτως, αλλά υπάρχουν φανταστικά μέρη, εξαιρετικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάει κανείς διακοπές,» πρόσθεσε.

Η Βρετανία είναι σταθερά η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία. Από την Τετάρτη επαναρχίζουν και οι απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ ελληνικών και βρετανικών αεροδρομίων.

Παράλληλα ο κ. Τζόνσον συνέστησε στους πολίτες της χώρας του να φορούν μάσκες σε περιορισμένους χώρους όπως στα καταστήματα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες για το ποια «εργαλεία επιβολής» θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηθείς αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Οι μάσκες έχουν μεγάλη αξία σε περιορισμένους χώρους».

«Νομίζω ότι στα καταστήματα είναι πολύ σημαντικό να φορά κανείς κάλυμμα προσώπου», συνέχισε ο ηγέτης της βρετανικής κυβέρνησης.

«Ναι – καλύμματα προσώπου, νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να τα φορούν σε καταστήματα» πρόσθεσε.

Προανήγγειλε δε πως θα δοθούν διευκρινίσεις για το ζήτημα τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή