Brooks Brothers Ελλάδας: Δεν μας επηρεάζει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 των ΗΠΑ

Brooks Brothers Ελλάδας: Δεν μας επηρεάζει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 των ΗΠΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Brooks Brothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό, ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι δεν αναμένεται να έχει καμία άμεση επίπτωση, με αφορμή το δελτίο Τύπου της Brooks Brothers Αμερικής για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 11.

Όπως σημειώνει η εταιρεία LT APPAREL AE στην ανακοίνωσή της, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αφορούν στην αμερικανική Brooks Brothers και την απόφαση της διοίκησης αναφορικά με την εύρεση επενδυτή/ αγοραστή, μια διαδικασία η οποία έχει ήδη αρχίσει από το προηγούμενο έτος.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ηγετική ομάδα και οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της Brooks Brothers αξιολόγησαν διάφορες στρατηγικές επιλογές με στόχο να επαναφέρουν την εταιρεία σε τροχιά μελλοντικής επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης της επιχείρησης, ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτής της στρατηγικής επισκόπησης, η πανδημία του COVID-19 έγινε εξαιρετικά απρόβλεπτη και έπληξε σημαντικά την επιχείρηση, όπως και όλες τις ομοειδείς εταιρείες λιανικής πώλησης.

«H πρόσφατη (08.07.2020) κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, έχει ως κύριο στόχο την προστασία της εταιρείας, την αποφυγή  πτώχευσης και την συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της εξέλιξης των διαδικασιών εξυγίανσης και της εξεύρεσης επενδυτή» σημειώνει η LT APPAREL AE, τονίζοντας πως η υπαγωγή στο άρθρο 11 της Brooks Brothers Αμερικής προστατεύει την εταιρεία από πιθανή πτώχευση και δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί.

«Δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα εκκαθαριστεί. Αποτελεί στρατηγική διαδικασία εξυγίανσης και πώλησης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα  όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται δε από την LT APPAREL AE ότι οι εξελίξεις στην Αμερική, δεν επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της ανεξάρτητης ελληνικής εταιρείας (LT APPAREL AE) που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος/διανομέας του Βrand, καθώς και τη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, την Ρουμανία, το Μονακό που σήμερα αριθμεί 16 σημεία πώλησης (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 καταστήματα outlet, 1 concept store) καθώς και επιλεγμένο δίκτυο Χονδρικής Πώλησης.

Κατά το ίδιο ανακοινωθέν, στα σχέδια της αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής προβλέπεται να κλείσουν περίπου 50 από τα 250 καταστήματα στην Αμερική, ενώ στην Ελλάδα δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα.

«Το εμπορικό σήμα (Brand) Brooks Brothers είναι πολύ ισχυρό και ήδη έχουν ενδιαφερθεί πολλοί μεγάλοι επενδυτές για την απόκτησή του. Η διαδικασία αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη. Εκτίμησή μας είναι ότι μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαγοράς και αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής, η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα» καταλήγει η LT APPAREL AE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή