Πανταλέων: Να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο

Πανταλέων: Να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πριν από δύο χρόνια η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό στην Α2. Από προχθές το βράδυ όμως είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημά της ύστερα από το 2006 και μάλιστα με «sweep».

Με μαέστρο τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και ένα ρόστερ με έμπειρους αλλά και νέους παίκτες η ομάδα του Παναθηναϊκού άρχισε σιγά σιγά να χτίζεται με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ. Και οι «πράσινοι» τα κατάφεραν.

«Αυτός ο τίτλος αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μας μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, αποτελεί και την επιβεβαίωση για τη διοίκηση που στήριξε αυτή την ομάδα και την έφερε στην κορυφή», δήλωσε στην «Κ» ο Σωτήρης Πανταλέων, και όταν τον ρωτήσαμε για το μέλλον της ομάδας, η «σημαία του τμήματος», απάντησε: «Το ιδανικό θα είναι να μείνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει».

Ο Σωτήρης Πανταλέων έχει περάσει σχεδόν όλη του τη ζωή φορώντας την πράσινη φανέλα. Παρά τα 40 χρόνια του αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο σαν έφηβος, και, ήδη, κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν, καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμη να κρεμάσει τη στολή του αθλητή. «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω», μας είπε.

Ο Σωτήρης ήταν καθοριστικός σε πολλά σημεία του αγώνα, επιβεβαιώνοντας την κλάση του, όμως πολυτιμότερος παίκτης της σειράς των τελικών αναδείχθηκε –και δικαίως– ο Αλέξανδρος Ράπτης. Ο 20χρονος ακραίος αγωνίστηκε ως διαγώνιος στη θέση του Σέρβου Σάσα Στάροβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι έχει τραυματιστεί και παρέμεινε στη χώρα του.

• Ο Κώστας Αρσενιάδης θα είναι ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή