Σούπερ Λιγκ 1: Η ώρα των μεγάλων «τελικών»

Σούπερ Λιγκ 1: Η ώρα των μεγάλων «τελικών»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα των… τελικών έφτασε στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ 1. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά και Πανιώνιος, Ξάνθη και Παναιτωλικός διεκδικούν μία θέση στον… ήλιο, καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κριθούν η 2η θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα σφραγιστεί ποια ομάδα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη σημαντικότερή του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για τη διατήρηση της 2ης θέσης, καθώς έπειτα από την επιστροφή των επτά βαθμών από το CAS έφτασε τους 71.

Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» σημείωσε ο Μιχάι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε τέρμα που πέτυχε ο Χασάν, ως οφσάιντ. Μάλιστα με την επικράτησή του αυτή, ο ΠΑΟΚ έσπασε το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα δύο μόλις στροφές πριν από το φινάλε. 

Η ΑΕΚ νωρίτερα είχε φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 3-1 επί του Παναθηναϊκού. Για την Ενωση αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της επί των «πρασίνων» έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, η οποία και τη διατήρησε σε απόσταση αναπνοής τριών βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ολα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό αύριο Τετάρτη, με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που η Ενωση πάρει αυτή το τρίποντο, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν έχοντας από 71 βαθμούς, με την ΑΕΚ όμως να υπερτερεί. Ετσι η αγωνία θα πάρει παράταση για την τελευταία αγωνιστική της διαδικασίας, όπου η ΑΕΚ πηγαίνει στο «Καραϊσκάκη» για να παίξει με τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη.

Σούπερ Λιγκ 1: Η ώρα των μεγάλων «τελικών»-1

Εστω ισοπαλία

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι παίζει και για την ισοπαλία, η οποία θα τον βοηθήσει να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών και να χρειάζεται, έστω έναν πόντο την τελευταία αγωνιστική με τον Αρη στο «σπίτι» του για να βγει δεύτερος. Στην περίπτωση που φύγει νικητής σφραγίζει αυτομάτως από αύριο το εισιτήριό του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Φωτιά» στην «ουρά»

Στην «ουρά», ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, καθώς επικράτησε μέσα στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 2-0. Ετσι η ομάδα του Αγρινίου έφτασε τους 26 βαθμούς έχοντας «μαξιλαράκι» τεσσάρων πόντων από την τελευταία θέση όπου έμεινε ο Πανιώνιος με 22.

Ηττα-σοκ γνώρισε στην έδρα της η Ξάνθη από τον αδιάφορο Αστέρα με 2-1, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Θράκης –που έχει 22 βαθμούς– θέλει οπωσδήποτε τη νίκη το Σάββατο (τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ) μέσα στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ. Αν χάσει, για να μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να ηττηθεί ο Πανιώνιος από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός θα υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο και χρειάζεται έναν βαθμό για να σώσει οριστικά τη χρονιά, ό,τι και να γίνει στα άλλα ματς. 

Για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, νίκη γοήτρου πέτυχε το Σάββατο ο Αρης μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 1-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την 5η θέση της κατάταξης, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι άουτ, ο Ατρόμητος επικράτησε μέσα στον Βόλο του ΝΠΣ με 3-2, με τον Γιώργο Μανούσο να πετυχαίνει χατ τρικ, ενώ Λαμία και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0, έπειτα από κακό παιχνίδι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή