Κέα: Ένα παραδεισένιο κυκλαδονήσι

Κέα: Ένα παραδεισένιο κυκλαδονήσι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανική για σύντομες αποδράσεις αλλά και για διακοπές διαρκείας, συνδυάζει φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα.

Η όμορφη Κέα, γνωστή και ως Τζια, μία μόλις ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, είναι το νησί των Κυκλάδων που βρίσκεται πιο κοντά στην Αττική. Αν και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις ή πολυήμερες διακοπές, παραμένει γοητευτική και γαλήνια, διατηρώντας την ταυτότητα και τις παραδόσεις της. Καθώς το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της Κορησσίας, διακρίνεται η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα της Κέας. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στην ενδοχώρα του νησιού, σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, είναι μία από τις πιο γοητευτικές Χώρες των Κυκλάδων.

Κέα: Ένα παραδεισένιο κυκλαδονήσι-1

Η Κέα είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά και τις εναλλαγές του τοπίου της. Οι κοιλάδες, τα μονοπάτια πεζοπορίας, τα δάση βελανιδιάς, οι αγροτικές αλλά και οι εξοχικές κατοικίες χτισμένες διάσπαρτα, με ντόπια πέτρα, οι όμορφες αμμουδιές και τα παραθαλάσσια χωριά της δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις του επισκέπτη. Ο πιο ενδιαφέρον τρόπος να την ανακαλύψετε είναι περπατώντας στα μονοπάτια που διατρέχουν τις πλούσιες σε ιστορία και πολιτιστικό ενδιαφέρον περιοχές της. Ένα δίκτυο διαδρομών 81 χλμ., το οποίο θα σας αποκαλύψει τον φυσικό πλούτο του νησιού και τη μαγευτική ιστορία του.

Κέα: Ένα παραδεισένιο κυκλαδονήσι-2

Επίσης είναι πολύ δημοφιλής προορισμός ιστιοπλοΐας και διεθνώς γνωστή για τα ναυάγια της, με γνωστότερο όλων αυτό του Βρεταννικού.

Κέα: Ένα παραδεισένιο κυκλαδονήσι-3

Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα και την παραδοσιακή κουζίνα. Λουκάνικα, λόζα (αλλαντικό), θυμαρίσιο μέλι, παστέλι, βότανα, ξηροί καρποί, ντόπιο τυρί, κρασί, λικέρ, γλυκά. Φεύγοντας από το νησί, μαζί με τις αναμνήσεις των διακοπών σας, πάρτε και λίγη από τη γεύση της!

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Κέας destinationkea.com.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή