Μικρότερη πτώση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής από της Ευρωζώνης τον Μάιο

Μικρότερη πτώση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής από της Ευρωζώνης τον Μάιο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά μικρότερη ήταν στην Ελλάδα η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, με βάση τα στοιχεία που εξέδωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στην Ελλάδα η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε μείωση κατά 7,9% τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι ετήσιας μείωσης 10,7% τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα στην Ευρωζώνη η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής έφθασε το 20,9% τον Μάιο, έναντι μείωσης 28,7% τον Απρίλιο. Η Ελλάδα σημείωσε το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό μείωσης μετά τη Φινλανδία (3,8%) τη Μάλτα (4,8%), τη Λιθουανία (6,2%) και τη Λετονία (6,4%). Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν η Σλοβακία (33,5%), η Ουγγαρία (27,6%) και η Ρουμανία (27,4%).

Σε σχέση με τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάιο στην Ελλάδα κατά 1,3%, δεδομένης και της άρσης της καραντίνας από τις αρχές Μαΐου, ενώ είχε μειωθεί κατά 8,6% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και είχε αυξηθεί 1,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Στην Ευρωζώνη, η παραγωγή αυξήθηκε 12,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εξηγείται από την πολύ μεγάλη πτώση κατά τους δύο προηγούμενους μήνες (18,2% τον Απρίλιο και 11,8% τον Μάρτιο).

Σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην Ευρωζώνη ήταν μειωμένη κατά 28,4% τον Μάιο, ενώ η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν χαμηλότερη κατά 24%, των ενδιάμεσων αγαθών κατά 19,7%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 14,4% και της ενέργειας κατά 10,3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή