Η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου

Η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός στο σπίτι του στον Βόλο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος προ μηνός είχε δημόσια καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας στον Βόλο. Τον νεαρό εντόπισε λίγο πριν από τις 9 μ.μ. νεκρό στο υπνοδωμάτιό του η μητέρα του και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ενημερώθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ και από την έρευνα στον χώρο δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Τα ακριβή αίτια θανάτου του 26χρονου θα προσδιοριστούν από νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ενώ με αίτημα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στη διαδικασία θα παραστεί και εισαγγελέας.

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media που συνέδεαν τον θάνατο του νεαρού με τα γεγονότα του περασμένου μήνα στον Βόλο, το υπ. Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «αθλιότητες» και «ασύστολα ψέματα». «Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει με την επισήμανση ότι «τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή». Στην  ανακοίνωση του υπουργείου απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκανε επίσημη δήλωση για το συμβάν:

«Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε». Σε ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου και στα κοινωνικά δίκτυα υπήρξαν αναρτήσεις που συσχέτιζαν τον θάνατο του νεαρού με τον βαρύ τραυματισμό του σε συγκρούσεις με αστυνομικούς τη 14η Ιουνίου στο Βόλο. Κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από την εισαγγελία Βόλου ο νεαρός είχε δεχθεί χτυπήματα από αστυνομικούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή