Στο τραπέζι η τηλεκπαίδευση

Στο τραπέζι η τηλεκπαίδευση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με φορείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στόχευση ήταν η προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς. Στη συζήτηση, που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η υπουργός υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση η μέθοδος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση, αλλά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην πρωτοφανή αυτή περίοδο κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, ώστε οι μαθητές να διατηρήσουν στενή επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία. Και «βεβαίως η κρίση αυτή έδωσε και το έναυσμα για να προχωρήσει πιο γρήγορα η ψηφιοποίηση διαδικασιών στην εκπαίδευση (για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία της χώρας)», ανέφερε το υπουργείο.

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συνεχίζουν να ζητούν από το υπ. Παιδείας την παρουσίαση της έκθεσης επιπτώσεων που θα έπρεπε να συνοδεύει την πρότασή του για αναμετάδοση των μαθητών μέσω κάμερας από την αίθουσα για τα παιδιά που απουσίαζαν. Μάλιστα, η ΔΟΕ επέκρινε την κ. Κεραμέως για τακτικισμούς «Η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα δίχως περιεχόμενο με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ», ανέφερε η ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή