Στόχος εμπρηστών υπάλληλος φυλακών

Στόχος εμπρηστών υπάλληλος φυλακών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού, Γιώργου Γκίζα στη Λαμία. Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο υπάλληλος, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένες φθορές, όπως και δύο ακόμα οχήματα περιοίκων. Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Γκίζας είχε παυθεί από τα καθήκοντα του αρχιφύλακα του Δομοκού, παραμένοντας πάντως υπάλληλος της φυλακής, ενώ με απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου είχε αντικατασταθεί και ο διευθυντής της φυλακής.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν αποδώσει τις αλλαγές στο «έλλειμμα συνεργασίας» που είχαν οι δύο με την κεντρική διοίκηση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο υπάλληλος δεχόταν το τελευταίο διάστημα απειλές από συγκεκριμένο κρατούμενο της φυλακής. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί και τα μέλη της ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Δομοκού. Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι «ανακαλύψαμε πόσο αναλώσιμοι είμαστε στα μάτια του υπουργείου μας». Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο τότε αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού είχε δολοφονηθεί από καταιγισμό πυρών έξω από το σπίτι του στη Στυλίδα. Την ευθύνη για τη δολοφονία του είχε αναλάβει οργάνωση με επωνυμία «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή