Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν θα συστήσει χρήση μάσκας στο γραφείο

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν θα συστήσει χρήση μάσκας στο γραφείο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση δεν θα συστήσει να φορούν οι άνθρωποι μάσκες στο γραφείο για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, μετά τις εικασίες ότι ο κανόνας αυτός για τα καταστήματα μπορεί να ισχύσει και για τα γραφεία.

«Δεν θα γίνει σύσταση για μάσκες στο γραφείο», σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News.

Στην Αγγλία οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες στα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ από τις 24 Ιουλίου ώστε να συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου για μια νέα εξάπλωση της COVID-19, σύμφωνα με δήλωση που έκανε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Χάνκοκ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι η κυβέρνηση εξέτασε την χρήση μάσκας στο γραφείο, αλλά απέρριψε την ιδέα αυτή στη βάση ότι αν οι άνθρωποι περνούν πολύ καιρό μαζί, τα καλύμματα προσώπου δεν προσφέρουν προστασία.

«Στη συναλλαγή με ανθρώπους με τους οποίους δεν βρίσκεσαι κανονικά μαζί είναι που μπορεί η μάσκα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη», σημείωσε.

Το κάλυμμα προσώπου είναι ήδη υποχρεωτικό στα δημόσια μέσα μεταφοράς στην Αγγλία.

Η εφημερίδα Telegraph είχε γράψει νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει σύντομα σύσταση για τη χρήση καλύμματος προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων και άλλων χώρων εργασίας.

Σε ερώτηση του BBC για το δημοσίευμα της Telegraph, ο Χάνκοκ απάντησε: «Όχι… Είναι κάτι που κοιτάξαμε και απορρίψαμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή