Δίωξη για Τουλουπάκη, έλεγχο για άλλους παραγγέλλει ο Αρειος Πάγος

Δίωξη για Τουλουπάκη, έλεγχο για άλλους παραγγέλλει ο Αρειος Πάγος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ταυτόσημα με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής συμπεράσματα κατέληξε, ως προς την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής έχει παραγγείλει ήδη την δίωξη της εισαγγελέως Τουλουπάκη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αντίθετα, για τους συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει, ότι δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το συμπέρασμα Ζαχαρή, η παραγγελία του οποίου είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά την Ελένη Τουλουπάκη, ο άλλος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λάμπρος Σοφουλάκης, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε βάρος της δεν προέκυψαν ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και το ίδιο σημειώνει και για τους συνεργάτες της κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Ομως ο εν λόγω ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει στο πόρισμά του σειρά αδικημάτων για τα οποία ζητά να ελεγχθούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από τους βασικούς καταγγέλλοντες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπως και η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, που επίσης έχει προβεί σε καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επίσης ποινικό έλεγχο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και για τους Κωνσταντίνο Φρουζή, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νικόλαο Μανία για αδικήματα που σχετίζονται με ψευδορκία και λοιπά.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, αναμένεται, πιθανότατα και αύριο, να προβεί στις απαιτούμενες από τον νόμο ενέργειες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της ενοχοποίησης των πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή