Παραγγελία Αρείου Πάγου για άσκηση δίωξης στην Τουλουπάκη

Παραγγελία Αρείου Πάγου για άσκηση δίωξης στην Τουλουπάκη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ταυτόσημα με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής συμπεράσματα κατέληξε, ως προς την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής έχει παραγγείλει ήδη τη δίωξη της εισαγγελέως Τουλουπάκη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα αδικήματα για τα οποία η δίωξη Τουλουπάκη είναι υποχρεωτική, αφορούν τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε σχέση με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis. Αντίθετα, για τους συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι δεν προέκυψαν εις βάρος τους ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ομως σε αντίθεση με το συμπέρασμα Ζαχαρή, η παραγγελία του οποίου δρομολογεί ήδη δίωξη σε ό,τι αφορά την Ελένη Τουλουπάκη, ο άλλος αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρος Σοφουλάκης, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εις βάρος της δεν προέκυψαν ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και το ίδιο σημειώνει και για τους συνεργάτες της κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Ο εν λόγω ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, επίσης σημειώνει στο πόρισμά του σειρά αδικημάτων για τα οποία ζητεί να ελεγχθούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από τους βασικούς καταγγέλλοντες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπως και η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου που επίσης έχει προβεί σε καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται ο έλεγχός τους είναι κυρίως ψευδορκίες και ψευδείς καταμηνύσεις.

Επίσης, ποινικό έλεγχο ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και για τους Κωνσταντίνο Φρουζή, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νικόλαο Μανία για αδικήματα που σχετίζονται επίσης με ψευδορκία και λοιπά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης αναμένεται, πιθανότατα και αύριο, να προβεί στις απαιτούμενες από τον νόμο ενέργειες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της ενοχοποίησης των πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή