H ιατροδικαστική έκθεση για τον Μάγγο

H ιατροδικαστική έκθεση για τον Μάγγο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Βόλο το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Τη νεκροτομή πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα, παρουσία εισαγγελέα και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του νεαρού. Τα έως τώρα ευρήματα της νεκροψίας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του νεαρού δεν επήλθε συνεπεία των σοβαρών κακώσεων που υπέστη από χτυπήματα αστυνομικών, σε επεισόδια τη 12η Ιουνίου στον Βόλο.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να απαντήσουν στο ερώτημα τι ήταν εκείνο που προκάλεσε το οξύ πνευμονικό οίδημα στον άτυχο νεαρό. Η είδηση του θανάτου του 26χρονου πάντως προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή υπήρξε ανακοίνωση με την οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε χαρακτηρίσει «αθλιότητα» και «ασύστολο ψέμα» δημοσιεύματα, που συνέδεαν τον θάνατο με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του νεαρού.

Χθες, μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «έσπευσε να προκαταβάλει το ιατροδικαστικό πόρισμα» και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού επιβάλλει την πλήρη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην υπόθεση». Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 26χρονου από αστυνομικούς που έχει καταγραφεί σε βίντεο, διεξάγεται διοικητική έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή