Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Λαύριο – Ερευνες για πιθανότητα εμπρησμού

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Λαύριο – Ερευνες για πιθανότητα εμπρησμού

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες εξελίσσεται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Λαυρίου. Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από την κατασκήνωση «Ακρογιάλι», κατοίκων από τις περιοχές Αγριλέζας, Καμάριζας, Αγίου Γερασίμου και Σουνίου ενώ εκκενώθηκε και ένας  άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα – Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι.

Με εντολή του Ν. Χαρδαλιά και του αρχηγού του πυροσεβστικού Σώματος κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετωπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή για την άμεση διερεύνηση των αιτικών της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Φωτιά και στη Μεσσηνία

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής προκάλεσε ακόμα μία πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου Νέστoρος, στη Μεσσηνία.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αύριο Παρασκευή σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή