Σε δύο μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στο Θεολόγο Φθιώτιδας (βίντεο)

Σε δύο μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στο Θεολόγο Φθιώτιδας (βίντεο)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι της Πέμπτης σε πευκόφυτη περιοχή ανάμεσα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, στη Λοκρίδα Φθιώτιδας.

 Σαράντα πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων όπως επίσης ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, την οποία δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Θεολόγου στην Αταλάντη της Φθιώτιδας.

Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο μέσα σε πευκόφυτη περιοχή και κινείται προς δύο κατευθύνσεις. Ωστόσο παραμένει μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή έχουν πάρει μέτρα περιμετρικά για να μην ξεπεράσει κάποια κρίσιμα σημεία.

«Αυτή την ώρα οι άνεμοι παρουσιάζουν μια ύφεση γεγονός το οποίο επιτρέπει στις δυνάμεις να πλησιάσουν στις φλόγες και να προσπαθήσουν να τις περιορίσουν όσο δύσκολο και αν είναι αυτό» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας.

Ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεντρώνονται και από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν αυτές που βρίσκονται στα 2 μέτωπα, ενώ σκαπτικά μηχανήματα και βυτιοφόρα που έχουν διαθέσει και ο δήμος Λοκρών αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες ζώνες για να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς τις επόμενες ώρες.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο

Στο μεταξύ, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Λαύριο. Σύμφωνα ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, στο σημείο μεταβαίνει εσπευσμένα ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα του δήμου Λαυρεωτικής σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση οικισμών στην περιοχή.

Φωτιά και στη Μεσσηνία

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής προκάλεσε ακόμα μία πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου Νέστoρος, στη Μεσσηνία.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή