Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στην Θεσσαλονίκη οι τρεις σοβαρά τραυματίες υπάλληλοι της ΔΟΥ (βίντεο)

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στην Θεσσαλονίκη οι τρεις σοβαρά τραυματίες υπάλληλοι της ΔΟΥ (βίντεο)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης από το «Μαμάτσειο» της Κοζάνης μεταφέρθηκαν το απόγευμα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι τρείς τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΟΥ Κοζάνης.

Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες – υπάλληλοι της υπηρεσίας – τους οποίους τραυμάτισε με το τσεκούρι ο ο 45 χρονος δράστης της επίθεσης. 

Ο άνδρας και μια γυναίκα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, σε εξέλιξη είναι το χειρουργείο του 56χρονου, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Οι τρεις υπάλληλοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο «Μαμάτσειο», όπου διασωληνώθηκαν και χειρουργήθηκαν ενώ, όπως είπε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ. Γκανάτσιος «οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο έκαναν ό,τι είναι δυνατόν…».

Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. 

Μια τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

Στο πλάι των συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου ενώ την επίθεση καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών και ο  διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος και  μετέβη στην Κοζάνη και επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών. 

Ο 45χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης. Ωστόσο,  σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τιος αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή