Παράταση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μη Ευρωπαίους πολίτες

Παράταση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μη Ευρωπαίους πολίτες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens) σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία (NOTAM). Μετά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από COVID-19 χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια, οι 12 χώρες που παραμένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. Οσον αφορά τις πτήσεις από και προς Σουηδία και Τουρκία παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (notam) και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας ισχύει πλέον έως την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 23.59 και για την Τουρκία έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Λόγω έξαρσης κρουσμάτων στην Αλβανία και στη Βόρεια Μακεδονία τέθηκε σε ισχύ αεροπορική οδηγία (notam), από χθες έως τις 31 Ιουλίου και ώρα 23.59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δύο γειτονικών μας χωρών θα διεξάγονται μόνο στον ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια. Παράλληλα από χθες έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μία ημέρα πριν από την άφιξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή