Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης, ύστερα από επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν στην εφορία της πόλης. Πρόκειται για δύο γυναίκες κι έναν άνδρα που δέχθηκαν τα χτυπήματα από το τσεκούρι του 45χρονου δράστη, ο οποίος εισέβαλε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΟΥ. Μία συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του διασωλημένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή. Η διασωληνωμένη γυναίκα επρόκειτο να μεταφερθεί  σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο δράστης της επίθεσης, που κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, είχε απασχολήσει το 2017 τις Αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Κατά τις πληροφορίες, ο δράστης τον οποίο ακινητοποίησε ο έφορος μέχρι την άφιξη των δυνάμεων της αστυνομίας, αρνείται να μιλήσει στους αστυνομικούς. Ωστόσο, αναφέρεται ότι δεν είχε καμία εκκρεμότητα με την εφορία.

«Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης», είπε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζουμπούλης. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για αποχή των εφοριακών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή. «Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά μας», ανέφερε.

Την καταδίκη της για την αποτρόπαια βίαιη επίθεση εξέφρασε με ανακοίνωσή της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον διοικητή του «Μαμάτσειου» Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,  Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή