Κυρ. Μητσοτάκης: Αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση.

Επιπλέον, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Τέλος, ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά η σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε μέσω Twiiter πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έθεσαν το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάρεντ Λέιτς έγραψε: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρξε σύντομο μήνυμα για τις σχέσεις με την Τουρκία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη».

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Η «μεγάλη εικόνα» και οι «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις

Κυρ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο: «Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει συμφωνία»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή