Ν. Αναστασιάδης: Η Ε.Ε. να απαντά συλλογικά στην Τουρκία

Ν. Αναστασιάδης: Η Ε.Ε. να απαντά συλλογικά στην Τουρκία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλογικά πρέπει να απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι «κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει τα ζωτικά συμφέροντα της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, η Ένωση πρέπει να ανταποκρίνεται συλλογικά και αποφασιστικά με συγκεκριμένους όρους».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ξεκάθαρες πιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση.

Επιπλέον, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Τέλος, ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά η σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Η «μεγάλη εικόνα» και οι «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή