Κρεμλίνο για Αγία Σοφία: Καμία αλλαγή στις σχέσεις με την Τουρκία

Κρεμλίνο για Αγία Σοφία: Καμία αλλαγή στις σχέσεις με την Τουρκία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι οι σχέσεις Μόσχας – Αγκυρας δεν θα επηρεαστούν από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «η επίσημη θέση της Ρωσίας είναι ότι το ζήτημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας».

Ανέφερε μάλιστα ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα επωφεληθούν από τη… δωρεάν είσοδο στο κτίριο από τη στιγμή που παύει να λειτουργεί ως μουσείο. 

«Μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως «ταυτόχρονα, σεβόμαστε και τη στάση του Πατριάρχη μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί».  

«Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας σε οποιαδήποτε απόφαση θα λάβουν υπόψη ότι η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται εκ των προτέρων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη ότι έχει ιερή σημασία για πολλούς χριστιανούς και ορθοδόξους», πρόσθεσε ακόμη ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης. 

Πηγή: Interfax

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή