Η μήνυση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής κατά του πρώην Αρχηγού του Σώματος

Η μήνυση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής κατά του πρώην Αρχηγού του Σώματος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ για τις πιέσεις που δέχθηκε για συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυργκαγιά στο Μάτι, περιλαμβάνει στην μήνυση του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος.

Στη μήνυσή του κατά του πρώην αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Β. Ματθαιόπουλου, ο κ. Λιότσιος αναφέρει:

«Μηνύω τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους τυχόν συναυτουργούς, τους ηθικούς αυτουργούς ή τους συνεργούς αυτού, για την αξιόποινη πράξη της απόπειρας παράνομης βίας που τελέστηκε σε βάρος μου στην Αθήνα την 21/9/ 2018 και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατόπιν της προκαταρκτικής εξετάσεως».

«Μοναδική επιδίωξή του», αναφέρει για τον μηνυόμενο Β. Ματθαιόπουλο ο κ. Λιότσιος, ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα πραγματογνώμονα (…) δια απειλών παράνομων πράξεων να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια. Ο μηνυόμενος (..) με παράνοα εκβιαστικά μέσα προσπάθησε να επιτύχει τη σύνταξη εκ μέρους μου ψευδούς πορίσματος για τους λόγους της φονικής καταστροφής στις 23/ 7/ 18. Γνώριζε πολύ καλά όμως ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του όφειλε να προβεί σε κάθε ενέργεια για την αποκάλυψη της αλήθειας και όχι να προσπαθεί να συσκοτίσει τους λόγους για τους οποίους επεκτάθηκε η πυρκαγιά και προκάλεσε το γνωστό στο πανελλήνιο φονικό αποτέλεσμα».

Δείτε εδώ, το πλήρες κείμενο της μήνυσης, στην οποία περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής».

Δήλωση των συνηγόρων του επιπυραγού

Σε δήλωσή τους, οι συνήγοροι του επιπυραγού, Λιότσιου Δημητρίου, (Ιω. Ηρειώτης και Β. Αρβανίτης) δηλώνουν ότι από τη συνομιλία Λιότσιου – Ματθαιόπουλου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων προκύπτει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος, υπό την ιδιότητα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προσπάθησε, δια απειλών παράνομων πράξεων, να εξαναγκάσει τον κ. Λιότσιο, ο οποίος ενεργούσε ως Δικαστικός Πραγματογνώμονας για την διερεύνηση των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς της 23.07.2018, να συντάξει ψευδή και ελλιπή πραγματογνωμοσύνη ως προς τους λόγους εξάπλωσης της πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων, με σκοπό να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τόσο τον ίδιο, όσο και λοιπούς υπαιτίους.

«Όλα τα αποδεικτικά μέσα για την στοιχειοθέτηση τουλάχιστον του αδικήματος της απόπειρας παράνομης βίας και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατά την προκαταρκτική εξέταση έχουν κατατεθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες ποινικές ευθύνες», καταλήγουν οι συνήγοροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή