Πέθανε ο δημιουργός του «Μίσα», της διάσημης μασκότ των Ολυμπιακών της Μόσχας

Πέθανε ο δημιουργός του «Μίσα», της διάσημης μασκότ των Ολυμπιακών της Μόσχας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 84 ετών ο δημιουργός του Μίσα, της μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων της Μόσχας, της κατά πολλούς δημοφιλέστερης στην ιστορία των Αγώνων.

Την είδηση του θανάτου του Βίκτρο Τσίζικοφ Μίσα γνωστοποίησε ο εκδοτικός οίκος παιδικών βιβλίων ACT.

Ο Βίκτορ Τσίζικοφ, υπήρξε ένας από τους διασημότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων στην Ρωσία,  αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός ως δημιουργός του «Μίσα», του καφέ αρκούδου που ήταν ζωσμένος με τους πέντε κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εικόνα του Μίσα να δακρύζει στην Τελετή λήξης, αποχαιρετώντας τους θεατές, έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων είχαν παρακολουθήσει τους «ψυχροπολεμικούς» Αγώνες του 1980.

Για την επιλογή της επισήμου μασκότ, ομάδα Σοβιετικών καλλιτεχνών είχε δημιουργήσει τότε περισσότερες από 60 εκδοχές, αυτή που επελέγη όμως ήταν η μασκότ του Τσίζικοφ.

«Είναι συμβολικό που ο καλλιτέχνης μας άφησε αλλά πολλοί από εμάς θυμόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980», ανέγραψε ο εκδοτικός οίκος ACT Deti στο Facebook, επισημαίνοντας ότι «η εικόνα του Ολυμπιακού αρκούδου άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων».

Στην Τελετή λήξης των Αγώνων της Μόσχας, ο Μίσα «εμφανίστηκε» αρχικά στις κερκίδες αποχαιρετώντας τον  κόσμο δακρυσμένος ενώ  στη συνέχεια απέδρασε στον ουρανό συνοδευόμενος από πολύχρωμα μπαλόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή