H Γεροβασίλη, η μήνυση και η απάντηση της «Κ»

H Γεροβασίλη, η μήνυση και η απάντηση της «Κ»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά των υπευθύνων της «Κ», που έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, εντολή της οποίας επικαλείται ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, κατά τη συνομιλία του με αξιωματικό του Σώματος, προς τον οποίο ακούγεται να ασκεί πιέσεις για απόκρυψη της αλήθειας. H μήνυση στρέφεται και κατά «παντός υπευθύνου», όχι όμως ευθέως κατά του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλου που επικαλείται άνωθεν εντολές.

Η τέως υπουργός κάνει λόγο για «κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές» που, όπως τονίζει, «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», προσβάλλουν και θίγουν την τιμή και την πολιτική της ακεραιότητα. Η «Καθημερινή» απάντησε στο εξώδικο που απέστειλε η τέως υπουργός τονίζοντας ότι:

«Η “Κ” αποκάλυψε μια συνομιλία κατά την οποία ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη. Η “Κ” προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή τη μήνυση της κ. Γεροβασίλη, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη βλέπω ότι η κ. Γεροβασίλη στρέφεται κατά της εφημερίδας “Καθημερινή” και της συναδέλφου Μαριάννας Κακαουνάκη που έγραψε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αντί να στρέφεται κατά όλων όσοι εμπλέκονται στην εν λόγω συνομιλία. Το εντυπωσιακό είναι ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό εκατοντάδες μηνύσεις για αποκαλύψεις, επί της ουσίας επειδή κάνουν απλά τη δουλειά τους. Το ζήτημα είναι η έρευνα να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και να αποκαλύπτει την αλήθεια. Η “Καθημερινή” είναι μια ιστορική εφημερίδα που δεν στοχοποιεί πολιτικούς και έχει πάντα ως πρόταγμα την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών».

• Αναλυτικά στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ» το εξώδικο, η μήνυση της κ. Γεροβασίλη και η μήνυση του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Δ. Λιότσιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή