Ν. Αναστασιάδης: Υπό την αίρεση του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο η χρηματοδότηση της Τουρκίας

Ν. Αναστασιάδης: Υπό την αίρεση του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο η χρηματοδότηση της Τουρκίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, περιλαμβανόμενης και της Τουρκίας, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο, ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε πως προχώρησε σε σχετική παρέμβαση, με φόντο την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, προσθέτοντας πως η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει.

Όπως είπε, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ποσό πέραν των 2,7 δισ. Διευκρίνισε ότι ποσό 1,451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σε συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, σε μία Σύνοδο που ξεπέρασε το ιστορικό ρεκόρ διάρκειας εκείνης του Δεκεμβρίου του 2000 για τη Συνθήκη της Νίκαιας, οι «27» συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελείται από επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 70 δισ. για την Ελλάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή