Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Μακρόν

Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Ν. Αναστασιάδης – Συνάντηση με Μακρόν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, μετά από πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ν. Αναστασιάδης: Υπό την αίρεση του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο η χρηματοδότηση της Τουρκίας

Η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, περιλαμβανόμενης και της Τουρκίας, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο, ανέφερε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε πως προχώρησε σε σχετική παρέμβαση, με φόντο την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, προσθέτοντας πως η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει.

Όπως είπε, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ποσό πέραν των 2,7 δισ. Διευκρίνισε ότι ποσό 1,451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή