Φ. Γεννηματά: Η Ευρώπη παρά τους συμβιβασμούς κάνει ένα βήμα μπροστά

Φ. Γεννηματά: Η Ευρώπη παρά τους συμβιβασμούς κάνει ένα βήμα μπροστά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που συνεχίζει τις επαφές της στην Κρήτη.

«Επιτέλους η Ευρώπη παρά τους συμβιβασμούς και τα παζάρια με όσους επιμένουν στη λιτότητα, κάνει ένα βήμα μπροστά» τόνισε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι ως χώρα έχουμε την ευκαιρία και αυτήν πρέπει να την αξιοποιήσουμε με σχέδιο, με όραμα και με διάλογο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις αλλά και ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.

Αναφερόμενη στη στάση της Τουρκίας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Σύνοδος παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα. Διατηρεί με αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, όπως επίσης και για το γεγονός ότι συστηματικά αρνείται το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, έτσι ώστε να καταφέρουμε ως χώρα να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή και να εκπέμψουμε αποφασιστικότητα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή