Ντ. Μπακογιάννη στην προανακριτική: «Εσύ ΣΥΡΙΖΑ καημένε, που ξεχνάς τον Ωρωπό!»

Ντ. Μπακογιάννη στην προανακριτική: «Εσύ ΣΥΡΙΖΑ καημένε, που ξεχνάς τον Ωρωπό!»

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους μαχητές της δημοκρατίας που φυλακίστηκαν στον Ωρωπό, έσπευσε να θυμίσει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ολομέλεια.

«Ο στόχος μου δεν είναι να απαντήσω στο παραλήρημα του κ. Τζανακόπουλου. Για λόγους όμως ιστορικούς, έχω την υποχρέωση να θυμίσω στον καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπήρξαν κάποιοι μαχητές της δημοκρατίας, οι οποίοι στον Ωρωπό μπήκαν φυλακή, βασανίστηκαν και από εκεί ξεκίνησε το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ‘εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό. Δυστυχώς κάποιοι Συριζαίοι, στυλ Τζανακόπουλου σήμερα, επιβεβαίωσαν στη Βουλή ότι ‘εσύ ΣΥΡΙΖΑ καημένε, που ξεχνάς τον Ωρωπό!'», είπε ο Ντόρα Μπακογιάννη.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ καθοδηγείται από φανατισμό, μίσος, και εκδικητικότητα για την Αριστερά»

Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πόρισμα της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για το Δ. Παπαγγελόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η απούσα κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διευκρινίσει εάν ισχύει το γερμανικό δημοσίευμα ότι η Καγκελάριος Μέρκελ απέτρεψε θερμό επεισόδιο την ώρα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν, αμεριμνοαμέριμνος, σε εκδήλωση στον Ωρωπό».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε στη συνέχεια ότι «ακούγοντας τον επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συμμορίας της ΝΔ που έχει κάνει καριέρα με την πατριδοκαπηλία, τον άνθρωπο που τσάκιζε τον ελληνικό λαό με τα πιο σκληρά μέτρα, να έρχεται ενώπιον της Βουλής και να παριστάνει το θύμα. Και να μας λέει ότι από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης την οποία έστησαν οι εντολοδόχοι του, μέλη δηλαδή της ακροδεξιάς, εθνικιστικής συμμορίας, προέκυψαν ενδείξεις για οκτώ κακουργήματα για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και ακκίζεται ότι μας κυνηγάει και εμάς και τον κ. Τσίπρα. Εγώ, καταλαβαίνω και συμπονώ γιατί είναι ο κ. Τσίπρας που τον οδήγησε στην άρον άρον παραίτηση εκείνο το βράδυ του Ιουλίου του 2015».Συνέχισε λέγοντας ότι «από την πλευρά δε, του κ. Γεωργιάδη, δεν περιμένει κανείς να πει τίποτα άλλο αφού ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει τη δήλωσή ότι η Νοβάρτις μπορεί να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει ανθρώπους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η παράταξη των θαυμαστών του Παττακού, η παράταξη του Μαυρίκη, του Νιστηκάκη, του Πουλή, του Παπαγεωργόπουλου, του Χριστοφοράκου δεν μπορεί να μιλάει για το δικό μας ηθικό ανάστημα. Θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικότερη. Οι συνοδοιπόροι και του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου επίσης δεν μπορούν να μιλάνε για το ηθικό μας ανάστημα»

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «τα κόμματα που λεηλάτησαν τη χώρα ολοκληρώνουν σήμερα ένα κορυφαίο κοινοβουλευτικό φιάσκο και μια προαναγγελθείσα μεθόδευση. Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση της Νοβάρτις είδε το φως της δημοσιότητας η υπερασπιστική γραμμή που βγήκε στο επόμενο δεκάλεπτο ήταν αυτή της σκευωρίας. Προσπαθήσατε δηλαδή στη συνέχεια να δέσετε και να ράψετε με τέτοιον τρόπο τα γεγονότα για να δικαιολογήσετε την υπερασπιστική γραμμή που είχατε επιλέξει από την αρχή. Όχι μόνο για να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας αλλά για να υπερασπιστείτε ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα, τους πολίτες και τελικά οδήγησε στην καταστροφή του 2010-2014». Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο κ. Ρακιντζής, τον οποίο εσείς διορίσατε ως Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σας βομβάρδιζε με εκθέσεις για τη διαφθορά στο χώρο της υγείας. Το λέει η έκθεση του κ. Σούρλα, σύμφωνα με την οποία το κράτος ζημιώνονταν 12 δισεκατομμύρια το χρόνο από τη διαφθορά στο χώρο της υγείας. Η δε κ. Μπακογιάννη έχει ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο ότι μιλάμε για σκάνδαλο Νοβάρτις μιλάμε για σκάνδαλο υπερτιμολόγησης φαρμάκων, που προκύπτει από υπογραφές υπουργών. Και μην προσπαθείτε να υποβιβάσετε το σκάνδαλο της Νοβάρτις σε σκάνδαλο κάποιων γιατρών».

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ξεχνάει η ΝΔ ότι η πρώτη αναφορά σε σκάνδαλο Νοβάρτις βρίσκεται σε έγγραφο το οποίο η κ. Ράικου απέκρυψε ήδη από το Νοέμβρη 2016, έγγραφο που μιλάει για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων, που όμως ήρθε σε γνώση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς. Για τα mail Φρουζή, στα οποία ισχυριζόταν ότι έχουν καταφέρει να προστατεύσουν τις τιμές των φαρμάκων της Νοβάρτις, έχετε να πείτε κάτι;».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο δε εξωδικαστικός συμβιβασμός της Νοβάρτις με τις δικαστικές αρχές του New Jersey λέει ότι η Νοβάρτις χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές και δωροδοκούσε κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους να ασκήσουν επιρροή στην κυβέρνηση της χώρας ώστε να ευνοηθούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Παρ ’όλα αυτά , ο κ. Μητσοτάκης ως ενορχηστρωτής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, και οι εκτελεστικοί του βραχίονες, όχι μόνο αμφισβητούν ότι υπάρχει σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, αλλά έχει κινητοποιήσει και κάθε αθέμιτο μέσο για να δικαιώσει αυτή την εκστρατεία. Και έχετε κινητοποιήσει κάθε παραθεσμικό κέντρο και παράκεντρο που διαθέτετε προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη στην κ.. Τουλουπάκη».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο φανατισμός, η εκδικητικότητα, το μίσος για την αριστερά σας καθοδηγούν και θα συνεχίσουν να σας καθοδηγούν. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η στημένη δίωξη Παπαγγελόπουλου είναι ένα μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου για την εγκαθίδρυση καθεστώτος Μητσοτάκη. Αυτό συμβολοποιεί την πρακτική εφαρμογή από τον κ. Μητσοτάκη Του φασίζουσας έμπνευσης του Βορίδειου θεωρήματος, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή, όλα τα μέσα που θα αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο επανόδου της αριστεράς στην εξουσία. Η ανοικοδόμηση του μετεμφυλιακού κράτους που υποστήριξε ο κ. Βορίδης δεν είναι για γέλια, είχε νεκρούς, βασανισμένους και διωκόμενους. Το στρατηγικό σχέδιο λοιπόν είναι να ξεριζωθεί όποιο πρόσωπο, όποια δύναμη, όποιος δικαστής, όποιος δημόσιος υπάλληλος, όποιος πολίτης τολμά να σηκώσει ανάστημα απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη. Και σε αυτήν την επιχείρηση επιστρατεύονται, μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες, παραδικαστικά κυκλώματα, αστυνομική τρομοκρατία, ταϊσμένοι με 20 εκατομμύρια εκδότες ΜΜΕ, δημοσιογράφοι του συστήματος Μητσοτάκη, εκβιασμοί, και απειλές. Τα έχουμε ξαναζήσει. Και ο στόχος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αλλά είναι η ίδια η κοινωνία, είναι οι εργαζόμενοι, είναι τα δικαιώματα, οι μισθοί οι άνθρωποι που υποφέρουν από τις άθλιες πολιτικές σας. Και σε αυτό το σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε ως νομιμοποιητής του μέσα σε αυτήν την αίθουσα».

Πηγή: ΑΠΕ –  ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή