Αθλητές ζητούν ανανέωση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού δεκάδες αθλητές ζήτησαν να ολοκληρωθεί μία αθλητική μεταρρύθμιση προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να ανοίξει ο αθλητισμός της χώρας ένα παράθυρο στο μέλλον. Με αναρτήσεις σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με ομαδικές επιστολές, με αφορμή τον νόμο 4639/2019 και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, επιθυμούν να μπει ένα τέλος στους «αιώνιους» προέδρους, ενώ οι εν ενεργεία αθλητές δεν διστάζουν να βρεθούν απέναντι από προέδρους των ομοσπονδιών τους που διοικούν για τρεις ή περισσότερες θητείες.

Παλαιοί και νέοι πρωταθλητές από τον στίβο, τον υγρό στίβο, τη γυμναστική, την κωπηλασία, την άρση βαρών, τη γυμναστική, τη σκοποβολή, και άλλα ολυμπιακά αθλήματα, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση, έδειξαν ότι δεν αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, γνωρίζουν τις παθογένειες του χώρου, έχουν γνώση και άποψη. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη επικοινωνίας που δίνουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης απηύθυναν μήνυμα – έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι στηρίζουν τις αθλητικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ ζήτησαν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί και αφορούν τα όρια ηλικίας και την αναδρομικότητα των διοικήσεων.   

Ανάμεσα στους πρωταθλητές βρίσκονται και εν ενεργεία αθλητές όπως οι Λευτέρης Πετρούνιας, Αννα Κορακάκη, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής Βασιλεία Καραχάλιου, ο παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης κ.ά., οι οποίοι δεν δίστασαν να υποστηρίξουν την άποψή τους ακόμα και εάν αυτή έρχεται σε σύγκρουση με αυτή των διοικήσεων των ομοσπονδιών τους.

Μεταρρυθμίσεις που «θα οδηγήσουν τον αθλητισμό στην πρόοδο και τη νέα εποχή με γνώμονα τη διαφάνεια και το ξεσκαρτάρισμα» χαρακτήρισαν με ανακοίνωσή τους τον τελευταίο αθλητικό νόμο και το νέο νομοσχέδιο 17 ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του υγρού στίβου, στην ηγεσία του οποίου βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος για περισσότερο από 30 χρόνια.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται υπάρχει και αυτή που δίνει το δικαίωμα ψήφου μόνο στα ενεργά και νόμιμα σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ετσι, «σωματεία – σφραγίδες» που αποτελούσαν ένα είδος «προίκας» για κάποιες διοικήσεις θα πάψουν να υφίστανται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δύναμη του ελληνικού αθλητισμού φερόταν να κυμαίνεται κοντά στις 10.000 σωματεία αλλά, μέχρι τώρα, λιγότερα από 5.000 έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή