Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή», τονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

«Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος σημειώνει πως «οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ»

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει: «Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή