Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο οικισμός Χελιδόνι

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο οικισμός Χελιδόνι

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Γραμματικό. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Επιπλέον, συνδράμουν και υδροφόρα, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο και είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τον οικισμό.

Στο σημείο μετέβη εσπευσμένα και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. «Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. 

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Η φωτιά στην Κορινθία

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να επιχειρούν για τρίτη ημέρα οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, με το πρώτο ανεπίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για χιλιάδες στρέμματα καμμένου δάσους. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Π.Υ. να προσπαθούν να ελέγξουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο οικισμός Χελιδόνι-1

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες: Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο οικισμός Χελιδόνι-2

Στη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 83 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, υδροφόρες δήμων και ιδιωτών και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στα Μέθανα Τροιζηνίας η οποία λίγο μετά τις 17:00 οριοθετήθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση -πλησίον της οδού Μάνου Λοΐζου- στην Κερατέα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και δύο ελικόπτερα. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική και την Εύβοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή