Εξακολουθούν να πίνουν και να οδηγούν οι Ελληνες

Εξακολουθούν να πίνουν και να οδηγούν οι Ελληνες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο ποτήρι, φαίνεται ότι επιλέγει αξιοσημείωτη μερίδα Ελλήνων αψηφώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τα στοιχεία από τους ελέγχους της Τροχαίας παραμένουν εντυπωσιακά, με αρνητικό δυστυχώς πρόσημο. Κατά τη διάρκεια ελέγχουν της Τροχαίας το τριήμερο 17-19 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι από τους 11.489 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ, οι 442 βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Ειδικότερα το παραπάνω διάστημα η πλειονότητα των παραβάσεων διαπιστώθηκε στην Αττική (70), ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 69 παραβάσεις. Επόμενη στον κατάλογο με τις παραβάσεις βρέθηκε η Κεντρική Μακεδονία (57), η Πελοπόννησος (46), ενώ ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη με 37 οδηγούς να διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.  Από τις συνολικά 442 παραβάσεις οι 32 διαπιστώθηκαν στην Στερεά Ελλάδα, οι 30 στην Θεσσαλονίκη, η 26 στο Νότιο Αιγαίο, οι 19 στην Θεσσαλία, 17 στην Δυτική Ελλάδα, 14 στο Ιόνιο, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 8 στην Δυτική Μακεδονία και 7 στην Ήπειρο

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 3,85% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους 442 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt(πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα.

Εξίσου απογοητευτικά είναι και τα αποτελέσματα από την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας «Παράβαση της εβδομάδας» όπου την εβδομάδα 13 έως 19 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 15.403 οχήματα, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 1.961 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα από 908 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 15.403 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.586 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 375 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (411), του Ηρακλείου (205), της Θεσσαλονίκης (126), της Α ’ Δωδεκανήσου (85), του Ρεθύμνου (82) και των Ιωαννίνων (72).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή