Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κορινθία και Ηλεία – 64 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κορινθία και Ηλεία – 64 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 64 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν 1.028 πυροσβέστες, 331 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνδρομή παρέχουν επίσης ο στρατός, η αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένει σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες εστίες. Συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 8 ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη.

Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν, δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως προς τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της πυροσβεστικής διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή