Ο κατήφορος και η χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Πανιώνιο

Ο κατήφορος και η χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Πανιώνιο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επικείμενη αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ με την αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18, εφόσον ψηφισθεί από τα 3/4 των μελών τής λίγκας, αλλά και εγκριθεί από την ΕΠΟ, την ερχόμενη Δευτέρα, θα αποτελέσει ευκαιρία σωτηρίας και παράταση επιβίωσης για τον υποβιβασμένο –αγωνιστικά και βαθμολογικά– Πανιώνιο.

Η «κυανέρυθρη» ομάδα, ως συγκυριακή ειρωνεία του εορτασμού των 130 χρόνων ιστορίας του συλλόγου, προκαλεί στεναχώρια και μέγα προβληματισμό για το «σήμερα» και το «αύριο» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Πανιώνιος βρέθηκε στο «χείλος του γκρεμού» και πάλι πριν από έξι χρόνια. Η επιτροπή σωτηρίας που είχε πρωταγωνιστή τον οπαδό της ομάδας, Νίκο Ζαμάνη, συμπαραστάτες τους επιχειρηματίες-φιλάθλους, Κυριάκο Σκούρα και Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και τον γιατρό Χρήστο Δάρα που ήταν χαρακτηρισμένος με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, απέτρεψε τον υποβιβασμό.

Ο Πανιώνιος «εκτοξεύθηκε» τα τρία επόμενα χρόνια, πέραν κάθε λογικής προσδοκίας. Παράλληλα, τα χρέη των 11,5 εκατ. ευρώ που ανέλαβαν μόνο οι Δάρας και Ζαμάνης μειώθηκαν άνω του 50% και έγιναν διακανονισμοί σε 80 και πλέον προσφυγές, χάρις στις πωλήσεις παικτών που απέκτησαν αξία στον Πανιώνιο. Ο απότομος κατήφορος άρχισε από τρία γεγονότα. Την αποβολή της ΠΑΕ από τη ρύθμιση της εφορίας τον Αύγουστο του 2018, με αποτέλεσμα την απώλεια ενημερότητας και αδειοδότησης που οδήγησαν στην αφαίρεση έξι βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, τη συνεργασία με τον Γάλλο τεχνικό Ζοζέ Ανιγκό που έκανε λανθασμένες μεταγραφές, παρά την άρνηση του Ζαμάνη και στην πώληση των δύο τελευταίων παικτών αξίας (Μασούρας – Ντουρμισάι).

Η συνεργασία των δύο μεγαλομετόχων ήταν άκρως επιφανειακή στη φετινή περίοδο και ουσιαστικά υπήρχε διχογνωμία, σχεδόν, σε όλα τα διοικητικά και αγωνιστικά θέματα, ενώ ο Ζαμάνης λειτούργησε αποτρεπτικά σε εισηγήσεις του συνεταίρου του, εκτός των οικονομικών που ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του, καθώς διαχειρίζεται τον λογαριασμό της ΠΑΕ. Οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, το χρέος που ήταν 4,2 εκατ. τον προηγούμενο Νοέμβριο, έχει αυξηθεί (καθυστέρηση πέντε μηνών για τον εξωδικαστικό διακανονισμό) και αγωνιστικά ο Πανιώνιος, μόνο μια φορά κατάφερε να «προσπεράσει» τον Παναιτωλικό στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Είναι δεδομένο ότι ακόμα και αν οριστικοποιηθεί η θέση του Πανιωνίου στη Σούπερ Λιγκ, το συγκεκριμένο δίδυμο διοίκησης έχει λήξει προ πολλού. Εξάλλου, ο Χρήστος Δάρας παραιτήθηκε (;), με δήλωσή του σε ιστοσελίδα και όχι στην ΠΑΕ, μία αγωνιστική πριν από τη λήξη των πλέι άουτ, προσβεβλημένος από υβριστικά συνθήματα που δεν τον είχαν προσωπικά αποδέκτη.

Στην παρούσα φάση υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας από το ενδιαφέρον ομογενούς επενδυτή και ομίλου εταιρειών, εκτός Ελλάδας. Η πρόταση υφίσταται με την υλοποίηση τριών προϋποθέσεων. Ο Πανιώνιος να συνεχίσει στη Σούπερ Λιγκ 1, να προσδιοριστεί επακριβώς το χρέος και να παραμείνει ο Νίκος Ζαμάνης, τουλάχιστον, για τον επόμενο χρόνο, ως μέτοχος στην ίδια θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή