Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Αναιρέθηκε το tweet για το Oruc Reis

Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Αναιρέθηκε το tweet για το Oruc Reis

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανακοίνωση ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis – που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας – ξεκίνησε σεισμικές έρευνες προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. 

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση αλλά και σύγχυση και λίγες ώρες αργότερα – λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου ώρα Ελλάδας – τα σχετικά tweets της πρεσβείας δεν ήταν πια ενεργά. 

«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter. 

«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή