Ερντογάν: Κάποιοι δυσκολεύονται να «χωνέψουν» ότι η Αγιά – Σοφιά είναι τουρκικό έδαφος

Ερντογάν: Κάποιοι δυσκολεύονται να «χωνέψουν» ότι η Αγιά – Σοφιά είναι τουρκικό έδαφος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανήλθε σήμερα στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – και στις διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η αλλαγή καθεστώτος του παγκόσμιου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Τούρκος πρόεδρος. 

Μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις εδαφικές κατακτήσεις του Μωάμεθ του Πορθητή και απάντησε εμμέσως στην Ελλάδα – αλλά και σε όσους διαμαρτυρήθηκαν – ότι ήταν στη δικαιοδοσία του τουρκικού λαού να κάνει τζαμί τον βυζαντινό ναό. 

«Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.

Επιτέλους το τζαμί της Αγιάς – Σοφιάς είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή