Ο Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να «χάσουν κιλά» (βίντεο)

Ο Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να «χάσουν κιλά» (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση, με τη δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, θα απαγορευθούν οι διαφημίσεις των «πρόχειρων» γευμάτων πριν από τις 21:00, θα αναγράφονται οι θερμίδες στις συσκευασίες τροφίμων και θα καταργηθούν προσφορές τύπου «1+1» στα τρόφιμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να χάσουν «μερικά κιλά», παραθέτοντας το δικό του παράδειγμα, στη σκιά της περιπέτειας της υγείας του λόγω κορωνοϊού.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την COVID-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος», είπε ο κ. Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».

Νωρίτερα, η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την COVID-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή