ΥΠΕΞ Ισπανίας από Αγκυρα: Να παραμείνει η Αγία Σοφία μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς

ΥΠΕΞ Ισπανίας από Αγκυρα: Να παραμείνει η Αγία Σοφία μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Αγία Σοφία να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μετά την μετατροπή της σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ανέφερε ότι «για εμάς είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Η διεθνής κοινότητα, οι παραδοσιακοί κεμαλιστές και οι υποστηρικτές του διαθρησκευτικού διαλόγου παρακολούθησαν με οδύνη την επίσημη τελετή μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή